Евродепутатът от Обнови Европа Илхан Кючюк изпрати писмо до заместник-председателя на

...
Евродепутатът от Обнови Европа Илхан Кючюк изпрати писмо до заместник-председателя на
Коментари Харесай

Кючюк с писмо до Йоурова и Рейндерс за реч на омразата в парламента

Евродепутатът от " Обнови Европа " Илхан Кючюк изпрати писмо до заместник-председателя на Европейската комисия по прозрачността и полезностите Вера Йоурова и еврокомисаря за правораздаването Дидие Рейндерс, в което ги уведомява за тирада на омразата в българския парламент.

Става дума за репликите на водача на партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов по адрес на американския вицепрезидент Камала Харис. Пред " Хоризонт " Кючюк съобщи:

" Използва от парламентарната естрада жестоко, неприемливо позоваване на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис. Подигра се вулгарно с нейното име. Нарече я обидно с думата животно. Това е неприемливо държание ".

Кючюк ще изиска еврокомисар Йоурова да бъде съответна в отговора си, като зададе посока и съответни дейности по какъв начин да се криминализира речта на омразата, които съгласно него, ще получат поддръжката на Европейския парламент.

В момента българският евродепутат събира подписи за самодейността си. Досега той е получил поддръжка от над 20 души.

Сред българските евродепутати са Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели от " Обнови Европа ", Емил Радев, Андрей Ковачев, Андрей Новаков и Асим Адемов от ЕНП, както и Петър Витанов от Прогресивния алианс на социалистите и демократите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР